Сподели со:


рацете

Добредојдовте на Рацете исклучени - стоп за злоупотреба на деца

Ние сме посветени на спречување и заштита од сексуално насилство врз деца.

Станете дел од тимот

Среќни сме за секој што не поддржува и сака превентивно да ги штити децата. 

Донирајте сега за добра цел!

Секоја донација помага да се достигне повеќе луѓе и да се помогне на повеќе деца.

За здружението

НАШИОТ ФОКУС

Децата и возрасните треба навремено да ги препознаваат знаците на сексуална злоупотреба, како и педофилните, садистичките и сексуално ориентирани престапници. Ние сакаме да дадеме придонес за ова преку едукација и превентивна работа.

€ 6500

Постигнато во јануари 2021 година

25

Поддржувачите ни помагаат секој ден

IMG_4870
Ние сме посветени на заштитата на децата веќе неколку години
Лав лав

Книгата Лео Лав е наменета за деца на возраст од 3-7 години за да ги заштити од сексуално насилство. Книгата ќе им ја олесни превенцијата на децата, родителите, но и наставниците и сите кои секојдневно работат со деца.

Здружението „Рацете подалеку - запрете ја злоупотребата на деца“ работи за да осигури дека оваа книга може бесплатно да биде достапна за дневните центри, училиштата и родителите.

За да стигнеме до 56 000 градинки и дневни центри во Германија, 15 000 во Швајцарија и 10 000 во Австрија со повеќе од еден милион деца, потребна ни е финансиска поддршка за трошоците за печатење и дистрибуција. Во германското говорно подрачје има околу 25 основни и основни училишта со околу 000 ученици во прво одделение, кои исто така мора да бидат образовани.

Auf www.leoloewe.com можете да најдете повеќе информации за книгата.

Ви благодариме за поддршката

одборот на здружението,
Марк К. Рибе и Мануела Бенко

0
Волонтери
0 K
Анализирани случаи
0
тековни проекти
0 K
донираат

Не работи без тебе!
Тоа е во ваши раце!

95% од сите донации одат директно на децата

Ваша донација за заштита на децата

Сите донации одат директно за спречување на сексуално насилство

10%

Ние сме заложни за тоа

НЕ Гледајте далеку

Дури и денес повеќето луѓе гледаат на друг начин кога станува збор за оваа страшна и затоа табу тема. 

Со нашата работа сакаме да придонесеме за тоа дека не само децата, туку и возрасните можат навремено да ги препознаат знаците на сексуална злоупотреба, како и педофилните, садистичките и сексуално ориентирани насилници и да реагираат соодветно. Тие мора да бидат овластени да зборуваат за тоа (но никогаш со самиот сторител, бидејќи тоа би го предупредило). 

Треба да биде јасно дека будната правда не е опција. Како и да е, секој треба да биде свесен дека е соучесник или казнив доколку има знаење за злоупотреба, ова но не е пријавено кај органот за заштита на деца или полицијата wird.

СЕ СЛУЧУВА СЕКОГАШ ВО НАШИОТ ОПШТЕСТВО

Со веб-страницата Hands Off го покажуваме обемот на оваа тема во секоја општина или град во Германија, Австрија, Швајцарија и ширум светот. 

Филмската серија ”Операција шеќер", Со главната актерка Надја Ул или филмот"Ловна забава„Многу добро застапете ги предизвиците. За жал, главниот одговорен поранешен германски министер за внатрешни работи, Томас де Мезиер, ја има документацијата“Саксонски мочуриште”Да се ​​избрише од сите библиотеки на АРД медиуми. 

Филмот беше прикажан во 20:15 часот на следната панел дискусија Сандра Мајшбергер детално дискутирани. Вилхелм Рариг, УБСКМ, дури рече дека е исто така свесен за убиството на децата. 

БРОЕВИ, ПОДАТОЦИ, ФАКТИ

БИЗНИС БИЛИЈАРДИ ДОЛЕР
Над 3 милиони деца во моментов живеат во заробеништво (бројот на непријавени случаи веројатно ќе биде многу поголем) Индустријата што обезбедува злоупотреба на слики на деца и соодветни видеа со неа 30 милијарди долари (бројот на непријавени случаи исто така треба да биде многу поголем овде) мора да се исцеди.

СЕ СЛУЧУВА СЕКАДЕ - САМО НЕ ВО МОЈАТА ПОДРАЧЈЕ!
Многу луѓе сè уште веруваат во ова. Но, бројките зборуваат на различен јазик: Сексуално злоставување на деца е меѓу нас. Несакан дел од нашето општество на скала што прави без зборови и лути - и треба да нè охрабри да постапуваме.

Умре Фактен:

  • Во Германија има официјално околу 15,000 реклами за злоупотреба на деца, но бројот на непријавени случаи е многу поголем. Проценките на СЗО сугерираат дека е така околу 1 милион погодени девојчиња и момчиња во Германија, доколку има една од нив 18 милиони Деца и млади во Европа.
  • Седнете на секој училишен час во Германија 1-2 децакои се погодени од сексуална злоупотреба.
  • За 9 од 10 случаи на злоупотреба на деца остануваат незабележани.
  • 80-90% од сторителите се машки, 10-20% Вајблих.

 

ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦА

За да го направите ова, ние соработуваме со организации како што се Трн.org, кои беа ко-основани од Деми Мур и Ештон Качер или Операција подземна железница НАША од Тим Балард, која веќе ослободи над 1300 деца од заробеништво и други организации за заштита на деца во земјата и странство. 

Наше барање е и застарувањето да се укине ретроспективно. СЕКОЈА ANDЕНА И ЧОВЕК кои доживеале злоупотреба како дете треба да имаат можност да го пријават својот мачител.

ПРАВИЛНИ ПРОМЕНИ

Сите случаи на злоупотреба на слики треба да бидат пријавени во Интерпол, БКА или други власти и да се справуваат со нив, што сега се прави во помалку од 10% од случаите. За ова, Законите за задржување на податоците се менуваат што е можно побрзо, за што  се повикува политиката. Истото важи и за правните последици. Во Швајцарија, казни или условни казни сè уште можат да бидат изречени за поседување на слики за злоупотреба на деца. Во Германија, крадец на продавници може да биде казнет построго отколку насилник. 

Во Полска беше воведена задолжителна хемиска кастрација. Иако ова се чини екстремно, барем над 50% од сите сторители се враќаат назад. И тука, од политичарите се бара да преземат соодветни принудни мерки за време на задржување или терапија, така што сторителите ќе добијат соодветна психолошка грижа. Тоа е бесконечна приказна што треба да се запре ПОБРЗО!

НАШАТА МИСИЈА

Превенцијата е една од најголемите грижи. Ние поддржуваме поставување претстави во градинки и училишта кои им покажуваат на децата дека нивните тела им припаѓаат само на нив. 

Работиме на создавање глобален "Килибарните сигнализација„Така што, како и во САД, може да се пријави секој случај на киднапирање. Ова е автоматска алармна порака и порака за тревога на сирената што се прикажува во рок од неколку минути на секој мобилен телефон на сите луѓе кои се наоѓаат во одреден радиус на страницата за киднапирање. Ова се појавува со карактеристиките на детето и исто така со опис и детали за киднаперот (на пр. Регистарска табличка).

Со специјализирани адвокати и организациите споменати погоре, ние активно помагаме да ги заштитиме децата во ризик од сторителите. Покрај тоа, ние активно ги гониме сторителите за тие да ја добијат својата правична казна, а жртвите да ја искусат правдата.

95% од вашите донации одат директно за заштита на децата!