Сподели со:


за нас

Тоа е тимот зад сцената

Нашиот тим

Здружението ја исклучи злоупотребата на деца основано во април 2020 година од Марк Ц. РибеКристијан Твир и адвокат Ханс Бахем и е призната како непрофитна организација во Швајцарија од 25 септември 2020 година даночно ослободување. Викторија Рибе, Сабрина Шмид и Даниел Julулиен Имо го комплетираат одборот. 95% од донациите одат директно за превенција и заштита на децата. Благодарение на нашата слаба структура, само 5% се користат за администрација и сите членови на одборот се волонтери.

Марк Ц. Рибе во интервју за Сидкурие во Констанца

Иницијативата настанала поради наводна погрешна пресуда од Окружниот суд во Констанц кога педофилот Томас Луис беше осуден на 2 години на условна казна, иако призна дека имал сексуална злоупотреба врз адолесценти и поседувал слики за злоупотреба на гениталиите на 5 до 8 годишни момчиња „во провокативни пози“, но тоа не го следи ниту полицијата, ниту обвинителот .

Превенцијата на децата во градинка и основно училиште, со претстави како „Шепи далеку“ и „Моето тело е мое“, е наша најголема грижа. Здружението си постави и цел да ги поддржува малтретираните млади луѓе и да им помогне да ги добијат своите права и да изнесат на виделина дополнителни случаи на злоупотреба на деца, така што населението е подобро информирано за спречување на злоупотреба на деца. Домот е кај адвокатот Маркус Шмид во Цирих. На Промена на името на здружението се одржа на 13.10.2020 октомври XNUMX година.

Марк Ц. Рибе

Основач и Управен одбор

Кристијан Твир

Основач и Управен одбор

Ханс Бахем

Основач и адвокат

Даниел Julулиен Имо

Основач и Управен одбор

Manuela Benkö-Ackermann

Aktivistin im Kinderschutz

Сабрина Шмид

Веб-содржина и новости
0
Волонтерски поддржувачи
0 K
Анализирани случаи
0
тековни проекти
0 K
донираат