Ndaj me:


duart larg

I mirëpritur auf Duart larg - ndaloni abuzimin e fëmijëve

Ne jemi të përkushtuar për të parandaluar dhe mbrojtur nga dhuna seksuale ndaj fëmijëve.

Bëhuni pjesë e ekipit

Ne jemi të lumtur për këdo që na mbështet dhe dëshiron të mbrojë fëmijët në mënyrë preventive. 

Dhuroni tani për një qëllim të mirë!

Çdo donacion ndihmon për të arritur më shumë njerëz dhe për të ndihmuar më shumë fëmijë.

Rreth shoqatës

FOKUSI YN

Fëmijët dhe të rriturit duhet të njohin shenjat e abuzimit seksual si dhe shkelësit pedofil, sadist dhe të orientuar seksualisht në kohën e duhur. Ne duam të japim një kontribut për këtë përmes edukimit dhe punës parandaluese.

€ 6500

Arritur në janar 2021

25

Mbështetësit na ndihmojnë çdo ditë

IMG_4870
Ne kemi qenë të përkushtuar në mbrojtjen e fëmijëve për disa vjet
Luani i luanit

Libri Leo Lion është për fëmijët e moshës 3-7 vjeç për t'i mbrojtur ata nga dhuna seksuale. Libri do ta bëjë më të lehtë parandalimin për fëmijët, prindërit, por edhe mësuesit dhe të gjithë ata që punojnë me fëmijët në baza ditore.

Shoqata "Hands Away - Stop Abuzimit të Fëmijëve" punon për të siguruar që ky libër mund të vihet në dispozicion falas për qendrat ditore, shkollat ​​dhe prindërit.

Në mënyrë që të arrijmë në 56 kopshte dhe qendra ditore në Gjermani, 000 në Zvicër dhe 15 në Austri me mbi një milion fëmijë, ne kemi nevojë për mbështetje financiare për kostot e shtypjes dhe shpërndarjen. Në vendet gjermanofolëse ka rreth 000 shkolla fillore dhe fillore me rreth 10 nxënës në klasën e parë të cilët gjithashtu kanë nevojë të arsimohen.

www.leoloewe.com mund të gjeni më shumë informacion rreth librit.

Faleminderit per mbeshtetjen tuaj.

bordi i shoqatës,
Marc C. Riebe dhe Manuela Benko

0
Vullnetarë
0 K
Rastet e analizuara
0
projektet aktuale
0 K
spenden

Nuk funksionon pa ty!
Inshtë në duart tuaja!

95% e të gjitha donacioneve shkojnë drejtpërdrejt për fëmijët

Dhurimi juaj për mbrojtjen e fëmijëve

Të gjitha donacionet shkojnë drejtpërdrejt në parandalimin e dhunës seksuale

10%

JEMI I KOMBETUAR P TOR KIST

NUK K LRKONI larg

Edhe sot shumica e njerëzve shikojnë nga ana tjetër kur bëhet fjalë për këtë temë të tmerrshme dhe për këtë arsye tabu. 

Me punën tonë ne duam të kontribuojmë në faktin që jo vetëm fëmijët, por edhe të rriturit mund të njohin shenjat e abuzimit seksual, si dhe shkelësit pedofilë, sadistë dhe të orientuar seksualisht dhe të reagojnë në mënyrë të përshtatshme. Ata duhet të jenë të autorizuar të flasin për këtë (por kurrë me vetë kryesin e veprës, pasi kjo do ta paralajmëronte atë). 

Duhet të jetë e qartë se drejtësia vigjilente nuk është një opsion. Sidoqoftë, të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm se ata janë bashkëpunëtorë ose të dënueshëm nëse ka njohuri të abuzimit, kjo por nuk raportohet tek autoriteti për mbrojtjen e fëmijëve ose policia wird.

NDODH T E GJITHA N SHOQRIN O TON

Me faqen e internetit Hands Off ne tregojmë shtrirjen e kësaj teme në çdo komunë ose qytet në Gjermani, Austri, Zvicër dhe në të gjithë botën. 

Seria e filmit "Sheqeri i operacionit", Me aktoren kryesore Nadja Uhl ose filmin"Partia e gjuetisë"Përfaqësoni shumë mirë sfidat. Fatkeqësisht, ish-ministri i brendshëm gjerman përgjegjës, Thomas de Maizière, ka dokumentacionin"Këneta saksone”Të fshihet nga të gjitha bibliotekat e mediave ARD. 

Filmi u shfaq në orën 20:15 në diskutimin pasues të panelit Sandra Maischberger diskutuar në detaje. Wilhelm Röhrig, UBSKM, madje tha se ai është gjithashtu në dijeni të vrasjes së fëmijëve. 

NUMRAT, T D DHNAT, FAKTET

Një biznes miliard dollarë
Mbi 3 milion fëmijë aktualisht jetojnë në robëri (numri i rasteve të pa raportuara ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë). Industria që merret me imazhe dhe video të abuzimit të fëmijëve 30 miliardë dollarë (numri i rasteve të raportuara gjithashtu duhet të jetë shumë më i lartë këtu) duhet të drenohet.

NDODH ÇDOKUND - VETEM JO NE ZONEN IME!
Shumë njerëz ende e besojnë këtë. Por numrat flasin një gjuhë tjetër: Abuzimi seksual i fëmijëve është mes nesh. Një pjesë e padëshiruar e shoqërisë sonë në një shkallë që bën pa fjalë dhe të zemëruar - dhe duhet të na inkurajojë të veprojmë.

Faktet:

  • Në Gjermani ka zyrtarisht rreth 15,000 reklama abuzimi të fëmijëve, numri i rasteve të pa raportuara është shumë më i lartë. Vlerësimet e OBSH sugjerojnë se është rreth 1 milion vajzat dhe djemtë e prekur në Gjermani, nëse një prej tyre 18 milion Fëmijët dhe të rinjtë në Evropë.
  • Uluni në çdo klasë shkollore në Gjermani 1-2 fëmijëtë cilët preken nga abuzimi seksual.
  • Përafërsisht 9 nga 10 raste e abuzimit të fëmijëve mbeten të pazbuluara.
  • 80-90% e autorëve janë mashkull, 10-20% femër.

 

ORGANIZATAT E MBROJTJES SIL FILMIJVE

Për ta bërë këtë, ne bashkëpunojmë me organizata të tilla si Gjemb.org, të cilat ishin bashkë-themeluar nga Demi Moore dhe Ashton Kutcher ose Operacioni Hekurudha nëntokësore TONA nga Tim Ballard, e cila tashmë ka liruar mbi 1300 fëmijë nga robëria dhe organizata të tjera për mbrojtjen e fëmijëve brenda dhe jashtë vendit. 

Alsoshtë gjithashtu kërkesa jonë që parashkrimi të hiqet në mënyrë retrospektive. ÇDO GRUA DHE Mashkull që kanë përjetuar abuzim si fëmijë duhet të kenë mundësinë të raportojnë torturuesin e tij ose të saj.

Ndryshimet e ligjit

Të gjitha rastet e imazheve të abuzimit duhet t'i raportohen Interpolit, BKA-së ose autoriteteve të tjera dhe të trajtohen prej tyre, gjë që tani bëhet në më pak se 10% të rasteve. Për këtë, Ligjet e ruajtjes së të dhënave po ndryshohen sa më shpejt që të jetë e mundur, Per cfare  thirret politika. E njëjta gjë vlen edhe për pasojat juridike. Në Zvicër, gjobat ose dënimet me kusht mund të shqiptohen ende për posedim të fotografive të abuzimit të fëmijëve. Në Gjermani, një vjedhës dyqani mund të dënohet më ashpër se një abuzues. 

Në Poloni u prezantua kastrimi kimik i detyrueshëm. Ndërsa kjo duket ekstreme, të paktën mbi 50% e të gjithë autorëve të veprës rikthehen. Edhe këtu, politikanëve u kërkohet të marrin masa të përshtatshme shtrënguese gjatë ndalimit ose terapisë në mënyrë që autorët të marrin kujdesin e duhur psikologjik. Shtë një histori e pafund që duhet të ndalet ASAP!

MISIONI YNE

Parandalimi është një nga shqetësimet më të mëdha. Ne mbështesim vënien në skenë të shfaqjeve në kopshte dhe shkolla që u tregojnë fëmijëve se trupat e tyre u përkasin vetëm atyre. 

Ne jemi duke punuar në të gjithë botën "Amber Alert“Kështu që, si në SH.B.A., çdo rast rrëmbimi mund të raportohet. Ky është një mesazh automatik alarmi dhe një mesazh alarmi sirenë që shfaqet brenda pak minutash në çdo telefon celular të të gjithë njerëzve që janë brenda një rreze të caktuar të faqes së rrëmbimit. Kjo shfaqet me karakteristikat e fëmijës dhe gjithashtu një përshkrim dhe detaje të rrëmbyesit (p.sh. targa).

Me avokatë të specializuar dhe organizata të përmendura më lart, ne ndihmojmë në mënyrë aktive për të mbrojtur fëmijët në rrezik nga autorët e krimit. Përveç kësaj, ne ndjekim penalisht në mënyrë aktive autorët që ata të marrin dënimin e tyre të drejtë dhe viktimat të përjetojnë drejtësi.

95% e dhurimeve tuaja shkojnë direkt në mbrojtjen e fëmijëve!